Om Kominox

Jag har aldrig känt en sådan passion för något annat material som för rostfritt stål

– Anders Nilson, VD

Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett helt fantastiskt material: vackert, evigt, blankt och starkt. Jag har arbetat med vanligt stål och många andra sorters metaller i närmare trettio år, men jag har aldrig känt en sådan passion för något annat material som för rostfritt.

Det är den unika kombinationen av hållbarhet och skönhet som gör att rostfritt stål kan användas i så många olika situationer. Ofta tänker jag ”här skulle man ha använt rostfritt istället – tänk så mycket bättre det skulle bli”, eller ”varför använde dom inte rostfritt? Dom skulle ha besparat sig så mycket besvär på lång sikt”. Rostfritt stål är framtiden. Det representerar en värld av möjligheter och djärva lösningar. – Anders Nilson, VD. 

Vår historia

Anders Nilson, som hade lång erfarenhet inom rostfri stålindustri, insåg att kraftiga investeringar i asiatiska verk hade lett till produktion av högsta kvalitet, särskilt i Taiwan. Han förutsåg att detta skulle ge produkterna en stor potential för export till Europa. Anders förankrade sin vision genom att skapa ett professionellt, serviceorienterat handelsföretag med syfte att tillfredsställa marknadens krav i hela Nord- och Östeuropa.

Idag har Kominox mer än 500 nöjda kunder i hela Norden och Baltikum samt Ukraina. Våra leverantörer kommer idag i allt större utsträckning även från Europa, som till exempel Acerinox S.A., Spanien. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Resultatet är gott – gamla kunder har behållits och nya har tillkommit, år efter år. 

Milstolpar